Achtermening van Mensen die in Vliegtuig zitten

Vliegtuig zitcamera's kunnen uw nieuwe spion in de lucht zijn

Als Elon Musk geloofd mag worden, gaat het bij de toekomst van het luchtverkeer om supersnelle vluchten op Big F – king Rockets, die ons in 37 minuten comfortabel gekleed in Londen van Tokyo naar Chicago brengen.

Maar we zijn walgelijke monsters en dat is niet de toekomst die we verdienen.

In onze tijdlijn zal het vliegtuig van de toekomst een vliegende nachtmerrieslang zijn, vol met oprispingen van menselijke vleeszakken, gepropt op de wang door keel in rijen stoelen die elke beweging registreren.

Dat is tenminste de toekomst die een passagier van Singapore Airlines deze week heeft ontdekt.

Twitter-gebruiker Vitaly Kamluk heeft een foto gedeeld van wat leek op een camera die direct onder het entertainment-scherm aan boord van een vliegtuig van Singapore Airlines was geïnstalleerd.

Singapore Airlines antwoordde dat het inderdaad een camera was, ingebed in de rugleuning door de originele apparatuurfabrikanten van het vliegtuig, maar zei dat de camera’s waren uitgeschakeld in hun vliegtuig en ‘er zijn geen plannen om functies te ontwikkelen’ met behulp van hen.

En ik denk dat we het allemaal met elkaar eens zijn, als een camera in een apparaat is ingebouwd, zal deze altijd ongebruikt blijven, altijd veilig blijven en nooit worden gebruikt om beeldmateriaal vast te leggen.

Wat een geluk is, want de volgende keer dat ik de 23 uur die nodig zijn om van Sydney te komen om letterlijk overal te vliegen, wil ik er zeker van zijn dat mijn metalen hotbox van een vliegtuig mijn domme gezicht niet opneemt terwijl ik aan dubieuze braadpan, snurk mijn weg door drie Mission Impossible-films en dan stilletjes zweet door de incubatieperiode van die bijzonder virulente stam van gastro die ik heb opgepikt tijdens mijn laatste Tokio tussenstop.

Sinds de straalmotor een revolutie teweegbracht in het vliegen in de jaren ’60, hebben we een beeld van vliegreizen verkocht als een hoogvliegende wereld van luxe en met dauw bedekte vrouwen in parels en twinsets die weemoedig uit de ramen staren.

Maar de realiteit is allesbehalve. Het zijn allemaal pre-tieners die plastic pakjes snoep openen om luidruchtig te werken rond hun beklede muiltjes. Het zijn mead-ademen die hun schoenenloze voeten op dienbladtafels hamsteren, breed ingestelde passagiers die zich in je beenruimte overbrengen, de geur van opgewarmde stoofpot geserveerd op een trommel, de ongemakkelijke detente die 12 stevige uren van stille gevechten over een armleuning volgt.

En oh, het braken. De laatste keer dat ik een internationale vlucht nam, slingerde het meisje in de rij tegenover me binnen 20 minuten van de start. Haar arme moeder veegde stilletjes ziek van haar entertainmentscherm af en vroeg zich misschien af waarom ze niet op een betere vlucht was om een collega genaamd Armando op Aruba te ontmoeten.

Als de luchtvaartmaatschappijen van de toekomst dit soort beeldmateriaal willen vastleggen – ongetwijfeld na het aantrekken van een soort van ‘sorry, not sorry’ wanneer ze uiteindelijk de camera’s activeren – dan hebben ze het.

Maar je kunt er zeker van zijn dat de ‘original equipment manufacturers’ die deze camera’s installeerden niet probeerden te voorzien in een groeiende vraag naar stoelcamera-opnamen van vermoeide vliegtuigpassagiers. We zijn geen livestream-entertainment in deze grimmige, dystopische toekomst: we zijn een publiek om op de markt gebracht te worden, data die gedolven moet worden en een set van oogbollen die moeten worden afgedwongen.

Zal het cabinepersoneel aantekeningen maken of stoel 64B de veiligheidsdemonstratie bekijkt? Zullen de camera’s onze blik volgen om te zien of we reclames tijdens de vlucht bekijken? En wat gebeurt er als we ons afkeren?

Camera’s bevinden zich in onze reclameborden, in onze slimme apparaten voor thuisgebruik en op elke tweede straathoek, volgen onze bewegingen en bouwen langzaam een beeld op van onze levens in minuut-tot-minuut in realtime. Voeg vliegtuigen toe aan de mix en je hebt een angstaanjagende nieuwe manier om je sociale kredietscore te berekenen. Wat er gebeurt op weg naar Vegas blijft niet in de lucht.

Vliegreizen veranderen. Maar het zal verdomd moeilijk zijn om visies te vervangen van Frank Sinatra die ‘Come Fly With Me’ zingt met een 24-uur durende live stream van schreeuwende kinderen die de kasser in hun rugcamera slingeren.

Singapore Airlines reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *