Cyndi Palmer, moeder van het overleden 12-jarige meisje Tiahleigh Palmer, doet vandaag een beroep op informatie op het politiebureau van Logan.

Tiahleigh's moeder woedend over het kopiëren van de naam door ouders

DE moeder van het vermoorde schoolmeisje Tiahleigh Palmer heeft sociale media meegenomen in een verkwistende tirade tegen een ouder die ervoor koos hun pasgeboren baby dezelfde naam te geven als haar vermoorde kind.

Cyndi Palmer zei dat Tiahleigh een naam was die ze specifiek voor haar dochter had uitgevonden en dat ze 'buiten het wilde vlak' was, een kind dat was geboren sinds haar dood dezelfde naam had gekregen.

In mei kreeg de pleegvader van Tiahleigh, Rick Thorburn, een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de 12-jarige.

Ze was in januari 2015 geplaatst bij de familie Thorburn, die in een landelijk gebied ten zuiden van Brisbane woonde.

Tiahleigh vertelde later aan een vriend dat ze geslachtsgemeenschap had met Trent, de 18-jarige zoon van Rick. Op een gegeven moment raakte hij bezorgd dat hij het kind had geïmpregneerd dat in de zorg van het gezin was geplaatst.

Tiahleigh Palmer werd vermist, maar werd later gevonden te zijn vermoord.

Tiahleigh Palmer werd vermist, maar werd later gevonden te zijn vermoord. Bron: Geleverd

Trents moeder, Julene en de rest van de Thorburn-clan, ontdekten de relatie en binnen 48 uur, eind oktober van dat jaar, was ze dood.

Tiahleigh was in contact met haar moeder Cyndi gebleven gedurende hun turbulente tijd in de zorg.

In een Facebook-bericht deze week naar de particuliere Justice4Tiaheligh Facebook-groep, liet Cyndi los bij ‘kleine neukende tieners’. Ze beweerde dat ze ermee hadden ingestemd om hun pasgeboren kind Tiahleigh niet te bellen, maar dat leek ze toen precies te hebben gedaan.

‘Kleine neukende tieners die denken dat het leuk is om baby's te krijgen … en dan die jongen noemen naar mijn overleden dochter aan wie ze niet eens vrienden waren voor wat ik alleen maar als aandacht kan beschouwen!’ Schreef ze.

‘Dat was niet hun naam, dat was het gezin van Tiahleigh om te gebruiken als ze dat wilden. Die naam is geen willekeurige of gewone naam, die naam die ik speciaal voor Tiahleigh heb gemaakt. '

Cyndi ging verder met te zeggen dat ze ‘de kinderen’ had gecontacteerd en de verzekering had gekregen dat ze de naam Tiahleigh niet zouden gebruiken.

‘Nu wordt de baby geboren en boem. Ik ben meer dan wild. Als dit mijn kind was zou ik nooit mijn kind een baby laten noemen na iemand die is overleden, vooral onder zulke gruwelijke omstandigheden. '

Sommigen in de groep deelden de woede van Cyndi niet en wezen erop dat veel kinderen soortgelijke klinkende namen hadden.

Cyndi Palmer, moeder van het overleden 12-jarige meisje Tiahleigh Palmer, doet vandaag een beroep op informatie op het politiebureau van Logan.

Cyndi Palmer, moeder van het overleden 12-jarige meisje Tiahleigh Palmer, doet vandaag een beroep op informatie op het politiebureau van Logan. Bron: News Corp Australia

Maar de moeder antwoordde dat het de specifieke spelling was van Tiahleigh, waarvan ze beweert dat ze het heeft uitgevonden, die haar boos maakte.

Een persoon belde Cyndi naar buiten en zei dat hij ‘geen eigenaar’ had over de naam en ‘haat uitspreidde aan tienermeisjes’.

Maar Cyndi had er niets van. ‘Oud genoeg om een baby te krijgen, oud genoeg om te worden uitgeroepen,’ antwoordde ze.

‘Ze zeiden dat ze het zouden veranderen, daarom ben ik zo overstuur.’

Andere commentatoren hebben meer sympathie. ‘Het is zo'n mooie naam, het voelt niet goed om het te gebruiken’, schreef iemand.

Rick Thorburn vertelde de politie dat hij Tiahleigh op school had laten vallen toen hij haar eigenlijk gesmoord had om elk schandaal over de seksuele relatie van broer Trent met een kind te voorkomen.

De rest van het gezin, inclusief de jongste zoon Joshua, dekte toen de misdaad.

Haar slecht ontbonden lichaam werd zes dagen later gevonden in de Pimpama-rivier aan de Gold Coast.

Julene en Josh Thorburn werden meineed opgelegd en proberen de rechtsgang te verdraaien.

Trent Thorburn werd beschuldigd van incest en probeerde de rechtsgang en twee meineedes te omzeilen.

Trent en Rick Thorburn werden de borgtocht ontzegd, en vorig jaar begon Trent Thorburn een maximum van vier jaar, minimum vijf maanden gevangenisstraf voor incest en zijn andere aanklachten.

Joshua Thorburn kreeg een straf van drie maanden en Julene maximaal 18 maanden.

Rick Thorburn zal de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen nadat hij schuldig heeft gepleit aan moord op de 12-jarige. Hij moet 20 jaar in de gevangenis zitten voordat hij in aanmerking komt voor parool op 12 september 2036.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *