Singer-songwriter Shannon Noll. Afbeelding: Warner Music Australia.

Shannon Noll pleit schuldig aan cocaïnebezit

SHANNON Noll heeft schuldig gepleit voor het bezit van cocaïne in een pub in Sydney en zal later vandaag worden veroordeeld.

De Australische muzikant verscheen vanochtend in Sutherland Local Court nadat hij vorige maand met een halve gram van het verboden medicijn in een zak in het Caringbah Hotel in het zuiden van Sydney was gepakt.

De advocaat van de 43-jarige, Bryan Wrench, ging donderdag het schuldig pleidooi van zijn cliënt binnen, terwijl Noll buiten de rechtszaal zat.

De heer Wrench vraagt of de aanklacht om een verboden drug in bezit te hebben, onmiddellijk tot een vonnis komt.

Noll werd gearresteerd na een zoekopdracht van een hondensquotte op 13 september.

Een woordvoerster van de New South Wales-politie vertelde eerder news.com.au dat Noll door de politie was gearresteerd nadat ‘naar verluidt werd ontdekt met wit poeder, vermoedelijk cocaïne’.

‘Omstreeks 8.15 uur gisteren (donderdag 13 september 2018) voerden agenten van het politiecommissariaat Sutherland Shire samen met het Public Transport & Public Safety Command en de Dog Unit een drugsoperatie uit bij een vergunninghoudend pand aan de Port Hacking Road in Caringbah. , ‘Zei de woordvoerster.

‘Een 42-jarige man werd gearresteerd door de politie nadat hij naar verluidt werd ontdekt met wit poeder, vermoedelijk cocaïne.

‘De man kreeg een aankondiging van de veldrechtbank om op donderdag 11 oktober 2018 te verschijnen in het Sutherland-gerechtshof, vanwege het feit dat hij over verboden drugs beschikt.’

Noll kwam vanmorgen voor de rechtbank aan in een blauw pak en stropdas en hield een paraplu vast terwijl de regen naar beneden liep.

De Australische muzikant Shannon Noll arriveert op het Sutherland Local Court in Sydney, donderdag 11 oktober 2018. Shannon Noll wordt geconfronteerd met het drugbezit. Afbeelding: AAP / Dean Lewins.

De Australische muzikant Shannon Noll arriveert op het Sutherland Local Court in Sydney, donderdag 11 oktober 2018. Shannon Noll wordt geconfronteerd met het drugbezit. Afbeelding: AAP / Dean Lewins. Bron: AAP

Noll groeide voor het eerst naar roem als tweede in het eerste seizoen van Australian Idol in 2003.

De beschuldigingen van drugs komen na een reeks incidenten bij live shows. In juli kwamen beelden naar voren van Noll die misbruik gooide bij een concertganger – die bierblikjes naar hem op het podium had gegooid – op de Duck Creek Picnic Races in de regionale NSW-stad Nyngan.

Noll noemde het publiekslid een ‘f — head’ en bood $ 100 aan voor iemand om ‘die f — voor mij te slaan’.

Een maand later hield de What About Me- zanger twee middelvingers omhoog voor critici van het beruchte 'bierblikje'.

Ondanks het feit dat hij destijds een openbare verontschuldiging uitsprak voor zijn gedrag, gaf hij later de media de schuld van de controverse.

In januari 2017 werd Noll gearresteerd en beschuldigd van de aanval op een uitsmijter buiten een Adelaide stripclub.

Shannon Noll tijdens zijn beruchte

Shannon Noll tijdens zijn beruchte ‘bier kan razernij’. Bron: Geleverd

Shannon Noll. Foto: Jonathan Ng

Shannon Noll. Afbeelding: Jonathan Ng Bron: Gold Coast Bulletin

Singer-songwriter Shannon Noll. Afbeelding: Warner Music Australia.

Singer-songwriter Shannon Noll. Afbeelding: Warner Music Australia. Bron: Geleverd

De vader van de drie is open geweest over zijn worsteling met verslaving.

In een interview in 2008 met The Daily Telegraph sprak hij over zijn gevechten met drugs en alcohol, waarin hij zei dat zijn laagste punt kwam na de dood van zijn vader in 2001.

‘Ik kwam op een podium waar ik het moest bezitten’, zei Noll destijds. ‘Ik was veranderd in een zombie in de lounge. Ik deed niets nuttigs.

‘Mijn vader dronk nooit en rookte nooit.

‘Hij werkte zijn vingers tot op het bot. Je kunt een goede man zijn en toch kunnen er dingen fout gaan, ‘voegde hij eraan toe.

‘Je kunt jezelf in watten wikkelen en geraakt worden door een vrachtwagen. Dus ik dacht, maak er een grapje van, ik ga het leven leiden, dingen proberen, een beetje plezier hebben en niet in de kast wonen. Ik wil mijn leven niet leiden tot zorgen maken over wat er mis kan gaan. ''

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *