microsoft-hackathon-4965

Microsoft's hackathon gaat niet alleen over het oplossen van de problemen van de wereld

Asta Roseway wil opnieuw beredeneren van op aanraking gebaseerd computergebruik. Haar idee begint met tijdelijke tatoeages.

De manier waarop het zou werken, is dat je een tijdelijke tattoo ergens op je lichaam plakt. De tatoeage, een bladgoud dat in elke vorm of artistiek patroon kan komen, gebruikt een mix van elektrische stromen en Bluetooth-verbindingen om vrijwel alles te worden, van een lichtschakelaar tot een muziekinstrument.

‘Denk aan volgende generatie bands of muzikanten, of zelfs dansers die muziek willen spelen tijdens een uitvoering,’ zei ze terwijl ik de klaviertoetsen op een mannequinarm aanraakte en een piano hoorde spelen uit een luidspreker ernaast.

Maar ze ziet zoveel meer potentieel. Ze praat over alles, van het regelen van verlichting tot nieuwe soorten medische sensoren die je vitale functies volgen. ‘We kunnen signalen overal naar toe sturen’, zei ze.

microsoft-hackathon-5079

Roseway, een vooraanstaande onderzoeksontwerper die al twee decennia bij Microsoft werkte, werkte met een team dat ze via Microsoft had aangetrokken om met haar samen te werken tijdens een driedaagse hackathon. Het evenement, dat al vijf jaar in het bedrijf wordt gehouden, is het geesteskind van Satya Nadella , die in 2014 de CEO van de techgigant werd.

Het is niet alleen een kans voor mensen om handige technologie te maken, maar daar is genoeg van. Het maakt ook deel uit van zijn plan om het denken van medewerkers over het bouwen van producten bij 's werelds grootste softwarebouwer te veranderen.

Tijdens een ongewoon warme dag eind juli werken Roseway en haar team aan lange tafels bedekt met elektronica, computers en snacks in een van de twee 45.585 vierkante meter grote tenten die zijn opgezet voor de meetup. De groep naast haar werkt aan hulpmiddelen om mensen met een slecht gezichtsvermogen videogames te helpen spelen . Andere teams hacken hulpmiddelen samen om dakloze schuilplaatsen te helpen, steden en provincies plannen en reageren op stijgende behoeften.

‘Dit opent de deur,’ zei Roseway. ‘Dit is waarom we hier zijn.’

Het idee van een hackathon is duivels eenvoudig: neem de honderden ideeën die werknemers anders op een servet of een dossier in hun achterhoofd zouden krabbelen – of geef het op voordat ze zelfs maar begonnen – en geef ze een kans om die te veranderen ideeën in iets meer. Het is net als Shark Tank, maar dan voor ideeën. Daarom zijn hackathons nu zo populair dat ze een standaardprocedure zijn geworden binnen de technische industrie en daarbuiten. Facebook heeft hackathons, net als Google. NASA heeft een hackathon . CNET organiseert er ook elk jaar een.

Microsoft zegt dat het de grootste privé jaarlijkse hackathon ter wereld tijdens One Week organiseert, een jaarlijkse bijeenkomst gemaakt door Nadella om iedereen op dezelfde pagina te krijgen en hun denkwijze in het komende jaar te informeren . De hackathon is slechts een deel van de week: er is een wetenschapsbeurs, een beurs zonder winstoogmerk en vraag-en-antwoordsessies met het leiderschap van Microsoft. Het is nog ver verwijderd van het beroemde organigram dat een cartoonist in 2011 tekende en de divisies van Microsoft afschilderde als oorlogvoerende bendes, die elk geweren op elkaar richtten .

Nadella heeft ons uitgenodigd om de hackathon voor onszelf te bekijken als een deel van de culturele veranderingen die hij sinds de overname heeft doorgevoerd . Meer dan 23.500 medewerkers wereldwijd in 46 verschillende locaties (waaronder het hoofdkantoor van het bedrijf in Redmond) namen dit jaar deel en werkten aan duizenden projecten. Het is niet alleen een kans om samenwerking tussen teams te bevorderen, hoewel elke groep die we zagen leden had uit de afdelingen engineering, financiën, operations en consumenten van het bedrijf.

microsoft-hackathon-4965

‘,’modalTemplate’:’

<\/svg>{{content}}<\/div><\/div>‘,’setContentOnInit’:false}’>

‘Als we het hebben over onze missie om elke persoon en elke organisatie op aarde te versterken om meer te bereiken, kan het niet zomaar een reeks woorden zijn. Het moet in zekere zin de essentie van wie we zijn in al de beslissingen die we nemen, in de producten die we maken en hoe we opduiken met onze klanten, ‘ zei Nadella in een interview na het touren door de twee hackathon in juli. ‘Het moet in zekere zin de essentie van wie we zijn in al onze beslissingen vastleggen, in de producten die we maken en hoe we bij onze klanten verschijnen.’

Een hackathon-project vindt zijn weg naar de CEO, terwijl er prijzenwinnaars zijn in verschillende categorieën, waaronder een die zich richt op toegankelijkheid. De lijst met succesvolle projecten omvat de Xbox Adaptive Controller van Microsoft, een $ 99-apparaat dat dit jaar wordt gelanceerd en waarmee gamers met een handicap kunnen helpen spelen op de Xbox-spelconsole en Windows-pc's . Er is technologie uitgevonden om dyslectici gemakkelijker te laten lezen, wat sindsdien is geïntegreerd in veel van de software van Microsoft. Die leermiddelen hebben verbluffende resultaten laten zien: een jongen, schreef Nadella in zijn boek Hit Refresh in 2017, ging van zes woorden per minuut naar 27 woorden per minuut in een paar weken.

Een ander hackathonteam heeft technologie gemaakt waarmee mensen met hun blik een rolstoel kunnen besturen . Het is omgezet in een hele reeks functies in de Windows-software van Microsoft die honderden miljoenen pc's voedt, waaronder u zich kunt aanmelden op uw computer door er alleen naar te kijken.

‘We bevinden ons in een tijd, in 2018, wanneer technologie zo wijdverspreid is in ons leven, in onze economieën, in onze samenlevingen,’ zegt Nadella. ‘Ik denk dat de tijd is aangebroken, eerlijk gezegd, dat we echt de dialoog en de vraag hebben die moeten worden gesteld, maar ook antwoorden op wat de echte voordelen van technologie zijn, die eerlijk worden verspreid?’

Tech voor altijd

Terug in de tent bouwt het ene team technologie om mensen te helpen hun Xbox-spelconsole te gebruiken om hen door verschillende soorten therapie te leiden, zoals het herstellen van sportblessures.

‘Voor ouders die misschien hun kinderen heen en weer moeten nemen voor een bezoek, doen ze thuis niet echt veel oefeningen, en dus raken ze niet beter’, zegt Megan Melloy , die normaal werkt aan Het operationele team van Microsoft maar wie helpt dit project te leiden.

Haar team vroeg zich af of de Xbox van Microsoft kon helpen door app-ontwikkelaars een eenvoudigere manier te bieden om therapeutische ballen en handschoenen te maken, evenals games om mensen aan te moedigen om thuis oefeningen te doen. De Xbox is immers al een platform voor games en controllers; Waarom niet meer?

Roseway liet Nadella-demonstraties zien van haar bladgoud-tatoeages, geschilderd op mannequin-delen. De opwinding die ze ziet bij de hackathons van Microsoft is het beste voorbeeld van hoezeer het bedrijf aan het veranderen is. Ze voegt eraan toe dat samenwerkingsprojecten zoals haar tatoeages niet eens een paar jaar geleden zijn besproken.

‘Dit voelt als, samen bouwen we aan meer creativiteit’, zegt ze. ‘Het is een prachtige zaak.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *