Alle nieuwe baby's huilen urenlang. Het wordt niet veroorzaakt door slecht ouderschap, en deze periode zal eindigen. Afbeelding: geleverd

Kaz Cooke's nieuwe overlevingsgids voor baby's voor ouders

Soms worden de goede gevoelens om ouder te zijn naar de achtergrond geduwd of volledig onder water gezeten.

Iedereen heeft hulp nodig om moeilijke dagen en moeilijke tijden te doorstaan. Ik, jij, mensen die in tribunebanken van jagers en tribunes leven en alle beroemde beroemdheden met professionele fotografen om te helpen doen alsof hun leven perfect is.

EEN PERFECTE SANE RESPONS

Ouderschap is niet altijd geweldig: de eerste weken zullen ook vermoeiend en stressvol zijn. Het is geen waanzin of zwakte of het niet overweldigd voelen wanneer een nieuwe baby arriveert – op veel manieren is het een volkomen gezonde reactie.

Baby's & amp; Toddlers van Kaz Cooke is het nieuwe vervolg op haar best verkochte gids voor zwangerschap, Up The Duff, uitgegeven door Penguin Random House, $ 39,99 Foto: Geleverd

Babies & Toddlers van Kaz Cooke is het nieuwe vervolg op haar best verkochte gids voor zwangerschap, Up The Duff, uitgegeven door Penguin Random House, $ 39,99 Foto: Geleverd Bron: Geleverd

Evenals fascinerend zijn – ‘Kijk eens naar die lieve handen van een zeester!’ – je baby zal gillen en poepen en zichzelf helemaal niet verklaren. Dit is waarschijnlijk jouw oefenterrein in onvoorwaardelijke liefde en toewijding, en soms is het in het beste geval een pijn in de kont en in het slechtste geval absoluut gekmakend en uitputtend. De harde aspecten kunnen worden gecompenseerd door de trots en vreugde om je kleintje in leven te houden en de opwinding om je baby te leren kennen.

In verstandige culturen voelen nieuwe ouders zich niet alleen en kunnen ze veel steun en menselijk contact bereiken terwijl ze er doorheen gaan. Onze ‘moderne’ manier zou kunnen doen met veel meer van de stam erin.

Om eerlijk te zijn, kan ik niet helemaal achterhalen waarom niemand zou instorten na de ultra-stress van de geboorte; het gebrek aan slaap; het besef dat dit niet voor het weekend maar voor het leven is; de pijnlijke pijnlijke delen van je lichaam (op hetzelfde moment dat het voelt dat je lichaam niet meer van jou is); de hand having of vroege pijn en zorgen van borstvoeding; de angst of je alles goed doet; en de foto's op sociale media die eruit zien als een andere planeet weg van je leven – hoe komt het dat je je een versleten oude bank voelt in plaats van een supermodel met een stuntkind?

En dat is als alles goed gaat.

Het is OK om je te vervelen, ongeduldig of geïrriteerd te zijn door aspecten van het ouderschap, zolang je het niet opneemt voor de baby. Afbeelding: geleverd

Het is OK om je te vervelen, ongeduldig of geïrriteerd te zijn door aspecten van het ouderschap, zolang je het niet opneemt voor de baby. Afbeelding: Meegeleverde bron: geleverd

Als je ook te maken hebt met problemen met externe relaties, een zieke baby of niet-geschikte familieleden, kan het allemaal een beetje een ramp lijken. Ouders in dit stadium kunnen zich soms verschrikkelijk eenzaam voelen, vooral alleenstaande of alleenstaande ouders, en ouders van wie de partners weer aan het werk gaan en ze – aarrgh, definitely some mistake – in CHARGE achterlaten. En dan is er het huis dat er een dag na thuiskomst uit het ziekenhuis verschrikkelijk uitziet, en hoe moet je vers, gezond voedsel eten als je om 17.00 uur niet eens uit je PJ's kunt komen … en ik kan het niet aan … en hou het dicht up!

Een scenario als dit laat partners en vaders vaak niet weten hoe ze behulpzaam en ondersteunend kunnen zijn.

Dit alles wordt niet geholpen door de verbazingwekkend intense aandacht die pasgeboren baby's nodig hebben – wordt elke twee tot vier uur gevoed, luierwisselingen, troost – terwijl je hier en daar stukjes slaap probeert weg te rafelen.

Eerlijk gezegd, als je je niet minstens één keer per dag dement zou voelen, zou er iets mis met je zijn.

Alle nieuwe baby's huilen urenlang. Het wordt niet veroorzaakt door slecht ouderschap, en deze periode zal eindigen. Afbeelding: geleverd

Alle nieuwe baby's huilen urenlang. Het wordt niet veroorzaakt door slecht ouderschap, en deze periode zal eindigen. Afbeelding: Meegeleverde bron: geleverd

Een van de tegenstrijdigheden waarvan ik me herinner dat ik me door de pasgeboren dagen voelde, was dat iemand zou vragen om te zeggen: ‘Er is een vreselijke vergissing begaan, dit is niet jouw baby en we zullen haar meenemen en haar laten verzorgen door meer bekwame mensen ‘, terwijl ze tegelijkertijd wisten dat als iemand echt probeerde mijn baby van me weg te nemen, ik zou proberen ze met een vork te doden. Of wat tandzijde. (Ik dacht niet heel duidelijk.)

Het is geen falen om als een nieuwe ouder te worstelen. Het is normaal. Reik naar hulp. We moeten elkaar allemaal helpen struikelen, in plaats van te doen alsof we superouders zijn die alles weten. Het is vooral moeilijk als we geen familiehulp of de steun hebben die we nodig hebben, en we zijn allemaal geïsoleerd in onze eigen flatjes en huizen die niet beseffen dat er een leger van ons is dat hetzelfde voelt, of heeft gevoeld.

HOE DE BABYBLAUWEN TE SLAAN

• Weet dat de vermoeidheid en stress van een nieuwe baby in de loop van de tijd waarschijnlijk beter zal worden.

• Alle nieuwe baby's huilen urenlang. Het wordt niet veroorzaakt door slecht ouderschap, en deze periode zal eindigen.

• Het is OK om je te vervelen, ongeduldig of geïrriteerd te zijn door aspecten van het ouderschap, zolang je het niet opneemt voor de baby.

• Praat met ouders die het hebben meegemaakt en aan de andere kant komen.

• Vertel mensen hoe je je voelt.

• Leer yoga of een andere ontspanningstechniek. Of doe een baby massage.

• Ga zo veel mogelijk de open lucht in. Een wandeling per dag met de baby in de kinderwagen zal je een beter gevoel geven. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Zet zonneschijn op en stoot alle paparazzi af.

• Ga weg als je kunt: misschien naar een bioscoop die je meeneemt naar een andere wereld, zelfs kort.

• Begrijp dat als je je alleen voelt, er duizenden zijn net zoals jij er doorheen gaat, en duizenden die de andere kant zijn uitgekomen.

• Wat zou u hen adviseren als een vriend met uw problemen naar u zou komen? Waarom moeilijker zijn dan dat van jezelf?

• Vermijd mensen die kritisch en negatief zijn zonder te helpen: u hebt ze niet nodig, zelfs als ze familie van u zijn.

• Ga naar een moedersgroep, oudersgroep of peuterspeelzaal, zelfs als uw baby te jong is om te spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *