Depp en Heard ondergingen een spectaculaire echtscheiding na een tweejarig huwelijk. Afbeelding: John Phillips. Afbeelding: John Phillips

Johnny Depp heeft er nooit beter uitgezien en media is 'total bull' zegt vriend

Johnny Depp's vriend en bandgenoot Alice Cooper is tot zijn verdediging gekomen te midden van een aantal ongunstige krantenkoppen en zei dat negatieve pers rondom de acteur ‘gewoon stier’ is.

De rockster Cooper uit de jaren zeventig zei dat hij Depp nooit gelukkiger of beter heeft zien lijken, en zei dat de media Depp ten onrechte hebben geschilderd als ‘totale vernietiging en klaar om te sterven’.

‘Alle dingen die je vorig jaar hoorde over Johnny, 99 procent was gewoon een stier,’ vertelde Cooper aan NME.

‘Bijna alles wat ik over Johnny Depp las, was absoluut onwaar. Weet je, ik ben op tour met hem en er staat hier in de krant: 'Nou, jij (Depp) weegt 90 lbs en jij bent een drugsverslaafde en je drinkt en dat je geen geld meer hebt,' en al dit spul. ‘Cooper houdt vol dat dit niet het geval is.

‘Ik heb hem nog nooit in mijn leven er beter uit zien zien. Ik heb hem nog nooit gelukkiger gezien. Ik heb hem nog nooit beter horen spelen, en de manier waarop de pers het zou hebben is dat hij een totale vernietiging is en klaar om te sterven. Helemaal niet waar. ‘

Cooper en Depp spelen samen in de band Hollywood Vampires die zich voorbereiden op een tour door het VK. Cooper zei dat Depp de meerderheid van de liedjes schreef over kwesties in zijn privéleven.

‘Veel daarvan is het schrijven van Johnny Depp en er is veel gif in zijn teksten vanwege alle onzin die er gaande was ,’ zei hij.

Alice Cooper met Johnny Depp die vorig jaar samen optraden. Afbeelding: Stefan Wermuth

Alice Cooper met Johnny Depp die vorig jaar samen optraden. Foto: Stefan Wermuth Bron: AFP

Depp heeft de afgelopen 12 maanden een aantal problemen doorstaan.

De acteur onderging een juridische strijd met zijn voormalige staf en bedrijfsmanagers, die hij ervan beschuldigde hem miljoenen dollars te bezorgen.

Hij ging in juli vorig jaar in zee met The Management Company (TMG) voor $ AU35 miljoen ($ US25 miljoen). TMG ging vervolgens in beroep tegen de vordering dat Depp hen geld schuldig was. De twee partijen betaalden later voor een niet nader genoemd bedrag, volgens rapporten .

Depp is ook betrokken geweest bij een langlopende ruzie met zijn ex-vrouw Amber Heard.

Het juridische team van Depp lanceerde begin maart een lasterpakket van $ 70 miljoen ($ 50 miljoen) tegen Heard .

Ze hebben de bewering van Heard dat ze het slachtoffer is van huiselijk geweld een 'hoax' genoemd en zeggen dat ze het uitgebreide verhaal heeft verzonnen om haar carrière vooruit te helpen.

‘Mevrouw Heard is geen slachtoffer van huiselijk geweld, zij is een dader’, beweerde de rechtzaak.

‘Depp heeft mevrouw Heard nooit misbruikt. Haar aantijgingen tegen hem waren vals toen ze in 2016 werden gemaakt. '

De advocaten van Depp beweren ook dat de geschriften van Heard ertoe hebben geleid dat hij zijn lucratieve rol in de Pirates Of The Caribbean- franchise met meerdere miljarden dollars kwijtraakte .

Depp's advocaten richten zich op een opiniestuk dat Heard eind vorig jaar schreef voor The Washington Post . Daarin schreef Heard over een hypothetische man als een ‘schip’.

‘Stel je een krachtige man voor als een schip, zoals de Titanic ,’ schreef ze. ‘Dat schip is een enorme onderneming.

‘Wanneer het een ijsberg raakt, zijn er veel mensen aan boord die wanhopig zijn om gaten te dichten – niet omdat ze geloven in of zelfs geven om het schip, maar omdat hun eigen lot afhangt van de onderneming.’

Depp en Heard ondergingen een spectaculaire echtscheiding na een tweejarig huwelijk. Afbeelding: John Phillips. Afbeelding: John Phillips

Depp en Heard ondergingen een spectaculaire echtscheiding na een tweejarig huwelijk. Afbeelding: John Phillips. Afbeelding: John Phillips Bron: Getty Images

Het paar ging bijna drie jaar geleden door een spectaculaire scheiding, die acht maanden later eindigde in een scheiding. Ze waren twee jaar getrouwd.

Heard haalde op hetzelfde moment een huisverbod tegen Depp uit.

Ze bereikten later een echtscheidingsconvenant, waar Depp $ AU10 miljoen ($ US7 miljoen) betaalde en het paar bracht een gezamenlijke verklaring uit: ‘Onze relatie was intens gepassioneerd en soms vluchtig, maar altijd gebonden aan liefde.

‘Geen van beide partijen heeft valse beschuldigingen geuit voor financieel gewin. Er was nooit sprake van fysieke of emotionele schade.

‘Amber wenst in de toekomst het beste voor Johnny.’

Heard ging verder met het doneren van al het geld dat ze ontving in de echtscheiding aan liefdadigheidsinstellingen voor huiselijk geweld.

De advocaten van Heard hebben gereageerd op de eis van laster en het 'frivool' genoemd.

‘Deze frivole actie is slechts de laatste van de herhaalde pogingen van Johnny Depp om Amber Heard tot zwijgen te brengen. Ze zal niet het zwijgen worden opgelegd, ‘zei Eric M George, advocaat van Heard.

‘De acties van de heer Depp bewijzen dat hij niet in staat is de waarheid van zijn aanhoudende misbruik te accepteren.

‘Maar hoewel hij er schielijk uitziet om zelfvernietiging te bewerkstelligen, zullen we de overhand krijgen door deze ongegronde rechtszaak te verslaan en een einde te maken aan de voortdurende kwalijke intimidatie van mijn cliënt door de heer Depp en zijn juridische team.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *