Een zicht op de bouwplaats van het Australische huis in 1912 van Fleet Street.

Inspiratie achter Prins Charles-portret

Een officieel koninklijk portret van Prins Charles door de veelgeprezen Australische kunstenaar Ralph Heimans wordt vanavond onthuld in Londen.

De prins van Wales en zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall, zullen de onthulling bijwonen van het portret in het Australische huis.

Het officiële koninklijke portret van Prins Charles door de veelgeprezen Australische kunstenaar Ralph Heimans.

Het officiële koninklijke portret van Prins Charles door de veelgeprezen Australische kunstenaar Ralph Heimans. Bron: Geleverd

Het realistische stuk van de heer Heimans, een voormalige schooljongen uit Sydney, werd gemaakt in opdracht van de Australische miljardair Anthony Pratt.

Het toont Prins Charles, gekleed in een grijs pak en met een houten wandelstok naast een groot raam in de tapijtkamer van het Dumfries House in Schotland.

De weerspiegeling van zijn pak en de grote eik buiten zijn te zien op de vleugel waar de prins naast staat.

Het komt nadat de heer Pratt, die aan het hoofd staat van het Visy Paper en verpakkingsimperium in New York en die de grondlegger is van de Prince's Trust Australia, het portret op Twitter openbaarde uren voor de officiële onthulling.

De heer Pratt, net als andere leden van zijn in Melbourne woonachtige familie, staat bekend om zijn filantropische werk.

De kunstenaar zei dat hij inspiratie voor het portret van Prins Charles putte uit zijn geschriften en zijn toewijding aan milieubescherming en duurzaamheid.

De kunstenaar zei dat hij inspiratie voor het portret van Prins Charles putte uit zijn geschriften en zijn toewijding aan milieubescherming en duurzaamheid. Bron: Geleverd

De kunstenaar, de heer Heimans, is een favoriete portretkunstenaar voor de Engelse en Deense koninklijke families.

Hij maakte eerder portretten van de koningin, prins Philip, de in Australië geboren kroonprinses Maria van Denemarken en haar man kroonprins Frederik.

Hij zei dat hij inspiratie voor het portret van Prins Charles putte uit zijn geschriften en zijn toewijding aan milieubescherming en duurzaamheid, architecturaal behoud en de noties van harmonie tussen de natuurlijke wereld en de gebouwde omgeving.

‘Dumfries House leek in veel opzichten de ideale setting om deze ideeën tot uitdrukking te brengen, niet alleen om een voorbeeld te zijn van een architecturale erfgoedsite die de Prins ondernam om te herstellen, maar ook in de manier waarop hij de lokale gemeenschap engageert en functies vervult. veel van de goede doelen van de prins in praktijk brengen. ‘

De onthulling van het portret zal worden gehouden tijdens een speciale viering voor het eeuwfeest van Australia House, dat zich in het hart van Londen bevindt.

‘ width=’650’ />

De herdenkingen worden gehouden in de Exhibition Hall van het gebouw, die vooral bekend staat als Gringotts Bank in Harry Potter. Bron: Geleverd

De herdenkingen worden gehouden in de tentoonstellingshal van het gebouw, die vooral bekend staat als Gringotts Bank in Harry Potter , waar veel van het marmeren interieur tijdens WO1 door zee vanuit Australië werd verscheept.

Australia House is de thuisbasis van de Australian High Commission in het Verenigd Koninkrijk en is de oudste diplomatieke post van Australië en het langste permanent bezette diplomatieke gebouw in Londen.

Als onderdeel van de vieringen onthullen Prins Charles en de Hertogin ook een symbolische steengravure die de eerste steen weerspiegelde die in 1913 door HM Koning George V was gelegd.

Koning George V keerde later terug naar het openstaande Australische huis op 3 augustus 1918, met het honderdjarig bestaan dit jaar op 22 november.

Een zicht op de bouwplaats van het Australische huis in 1912 van Fleet Street.

Een zicht op de bouwplaats van het Australische huis in 1912 van Fleet Street. Bron: Geleverd

Prins Charles en Camilla zullen zich ook mengen met gasten tijdens de vieringen en luisteren naar een nieuw muziekstuk genaamd The House, geschreven door de Australische componist en pianist Joe Chindamo.

‘Australia House heeft een speciale plaats in de harten van generaties Australiërs die de afgelopen eeuw in Londen hebben gewoond en gewerkt,’ zei de Australische Hoge Commissaris van het Verenigd Koninkrijk, George Brandis QC.

Prins Charles werd op 14 november 70.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *