screen-shot-2018/11/16-at-11-03-37-am

GoFundMe geeft $ 403.000 terug aan donors in scam op NJ

GoFundMe heeft $ 403.000 terugbetaald aan 14.000 mensen die geloofden dat ze een dakloze veteraan hielpen.

De crowdfundingsite zei maandag dat alle donaties nu zijn terugbetaald, evenals de verwerkings- en administratiekosten, volgens CBS News .

Een paar uit New Jersey, Katelyn McClure en Mark D’Amico, startten een fondsenwervende campagne op de site in november 2017 nadat Johnny Bobbitt Jr. McClure $ 20 zou hebben gegeven toen haar auto geen benzine meer had. Het doel van de campagne was om $ 10.000 op te halen om Bobbitt te helpen met huur- en woonkosten. De campagne ging viraal en hief meer dan 40 keer dat bedrag op.

De officieren van justitie in New Jersey zeiden vorige maand echter dat de drie het verhaal verzonnen en in feite samen aan een oplichting werkten om te verhogen en te splitsen wat mensen zouden doneren. Alle drie werden vorige maand beschuldigd van diefstal door misleiding en samenzwering om diefstal door misleiding te plegen. Een advocaat voor het paar weigerde commentaar te geven, volgens CBS News.

McClure en D’Amico stonden gepland voor de rechtbankmaandag, maar hun advocaten zagen af van de hoorzitting, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van Burlington County in een e-mail aan CBS News. Aanklagers werken momenteel aan het presenteren van de zaak aan een grand jury, aldus de woordvoerder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *