Gus Worland en zijn broer Steve hebben tal van nieuwe anekdotes opgenomen in hun nieuwe boek, gericht op het inzamelen van geld voor de gezondheid van mannen.

De Hollywood-ster betreurt waarschijnlijk het aanbod om te betalen voor een avondje uit

TRIPLE M-ster Gus Worland is partner geweest van Hugh Jackman sinds ze samen naar school gingen. Dus hij vond het geweldig om een jaar of tien geleden met een mega-ster aan een tv-show te werken. Maar na de show ging het slechter met de boel en Jackman bood aan te betalen voor een avondje uit. Worland heeft de rommelige nacht gedetailleerd beschreven in zijn nieuwe boek The Bloke-A-Saurus, een verzameling grappen en anekdotes, geschreven om geld in te zamelen om de mentale gezondheid van mannen te ondersteunen.

*******

In 2007 was ik in Mumbai, India, net klaar met het opnemen van een reality-televisieprogramma. De productie was lang en moeizaam geweest, de bemanning had hun ringen erin gewerkt, af en toe zeer moeilijke omstandigheden, en we waren allemaal meer dan drie maanden weggeweest van onze familie en vrienden in Australië.

Ik belde de uitvoerend producent, Jacko, die ook een oude vriend was, en vertelde hem dat we klaar waren met de opnamen op tijd en onder het budget, en ik geloofde dat we een cracking-serie hadden gemaakt. Hij stemde toe. Terug in Sydney had hij alle beelden gezien die we hadden gemaakt en dacht dat het een winnaar was.

Dus, om iedereen te bedanken voor alle moeite die ze hadden gedaan, stelde ik voor dat de uitvoerende producent de crew die avond naar een nostalgisch restaurant zou brengen in een leuk restaurant. Het zou de perfecte manier zijn om iedereen vaarwel te zeggen, voordat we de volgende dag onze eigen weg gingen. Met inbegrip van alle Aussie en Indiase bemanning, zouden er ongeveer 25 mensen zijn uitgenodigd.

Jacko zei zeker, gaf me zijn creditcardgegevens, vertelde ons om plezier te maken en vroeg of ik de rekening onder de vijfvijftig wilde houden.

'Vijf grand!' Ik lachte. Ik kon me geen situatie voorstellen waarin we zoiets als vijfvijftig zouden uitgeven.

KC, mijn beste vriend in de show en onze geniale 'fixer' van alles wat Indiaas is, organiseerde een prachtig restaurant in het centrum van de stad. Het eten was buitengewoon. We aten en dronken en babbelden en lachten en haalden herinneringen op en lachten en dronken en aten en dronken nog wat meer. Het was een kraker van een nacht.

MEER: Gus Worland over waarom Aussie-jongens moeten veranderen

Halverwege de maaltijd was ik drie lakens aan de wind. Ik herinner me een moment waarop ik de tafel afzocht en dacht dat er meer dan 25 mensen aanwezig waren. Ik probeerde een aantal te nemen, maar mijn ogen dwaalden onscherp af en ik heb de taak nooit voltooid.

Op een later moment was ik met vier lakens in de wind toen ik een fragment van een gesprek hoorde tussen twee obers die achter me stonden. Blijkbaar had het restaurant geen koude champagne meer en zetten ze nu warme flessen in de vriezer om ze snel te laten afkoelen, zodat ze de vraag konden bijhouden.

En ze waren ook niet die normale flessen, maar de grote die Formule 1-coureurs na een overwinning op het podium spuiten. Ik vermoedde dat de andere restaurantgasten ook veel kampioenen hadden moeten drinken omdat onze partij ze zeker niet had kunnen opruimen.

Toen de avond ten einde liep, was ik vijf lakens tegen de wind. Toen ik de rekening kreeg, was het in Rupees, dus ik wist niet precies wat de exacte kosten waren in Aussie-dollars, maar het nummer begon met een 2 en een 5 en toen waren er nog vier cijfers.

Ik heb getekend om te betalen en probeerde vervolgens mijn booze brein over te halen om de conversie te maken. Veilig in de wetenschap dat het bedrag onder de vijf-talige pet zat, liep ik vrolijk naar mijn hotel, zingend en lachend met de rest van de bemanning.

'Oh God!'

Hugh Jackman en Gus Worland zijn al jaren partners. Gelukkig overleefde hun vriendschap dit incident in India.

Hugh Jackman en Gus Worland zijn al jaren partners. Gelukkig overleefde hun vriendschap dit incident in India. Bron: Geleverd

Ik zat de volgende ochtend rechtop in bed. Mijn hoofd bonkte als, nou ja, een groot bonzend ding, en ik voelde me zo louche als ik me ooit zou kunnen herinneren. Het was een 2 toch? De rekening begon met een 2. Of begon het met een 7? Ze zien er ongeveer hetzelfde uit als je er een te veel hebt gehad.

Nee, het begon met een 2. Ik was er zeker van. En toen was er een 5? Ja, een 5 gevolgd door nog vier cijfers. Ik pakte mijn telefoon, liet hem vallen, klapte onhandig de app voor valutaconversie open en voerde zes cijfers in, beginnend met een 2 en een 5 en gevolgd door vier negenen.

De conversie was iets meer dan $ 5000. Ik slaakte een zucht van opluchting. Het was oke. Alles zou goed komen.

Toen ging de telefoon. Het was Jacko. Ik staarde een heel moment naar het scherm. Het bleef maar rinkelen en rinkelen. Het zou niet stoppen.

Ik antwoordde met evenveel enthousiasme van 'hagel-goed-goed-met-heel-hockey-sticks' als ik door de nevel van mijn kater heen kon komen. In mijn gedachten is het altijd beter om positief te beginnen als je denkt dat het gesprek misschien donker wordt.

'Maaate! Hoe gaat het met je?' 'Fijn. Heb je gisteravond een goede tijd gehad? ' Jacko was zijn gebruikelijke chipper-zelf. Ik was opgelucht en vertelde hem dat de nacht beter was dan goed. Het was geweldig. Toen vertelde ik hem hoe de bemanning hem had bedankt voor een prachtige avond.

'Ik ben erg blij dat het goed ging.' Oh Oh. Hoorde ik dat zijn chipper-toon donker werd? 'Dus de bank ging. Ze wilden ervoor zorgen dat de creditcardkosten in orde waren. '

Oh jee. 'Ze hebben me het nummer in roepies geciteerd.' Een lange stilte. 'Is het begonnen met een 2?' 'Nee vriend. Nee, dat deed 't niet.' Oh verdomme. 'Is het begonnen met een 7?' 'Dat is zeker gebeurd.' Oh Jezus.

Nog een lange stilte. 'Hoeveel kostte het in dollars van Aussie?' 'Vijftienduizend, zeshonderd tweeënzeventig dollar en negenenveertig centen.'

Aaarrrggghhh. Ik voelde me licht in het hoofd. De laatste auto die ik kocht, had niet zoveel gekost. 'Ik neem aan dat we wat meer champagne dronken dan ik dacht.'

'Denk je?'

'Ik zal ervoor betalen *,' flapte ik eruit voordat ik wist wat ik zei. Ik had geen idee hoe ik het zou gaan betalen, maar ik moest het aanbod doen. Dit was mijn rotzooi.

'Nee', weigerde Jacko en zei dat we het diner verdienden omdat hij zo trots was op de show als alles wat hij eerder had gedaan. Maar hij beloofde me nooit meer zijn creditcardgegevens te geven.

En dat heeft hij nooit gedaan.

* Ik heb dit aanbod niet gedaan.

Gus Worland en zijn broer Steve hebben tal van nieuwe anekdotes opgenomen in hun nieuwe boek, gericht op het inzamelen van geld voor de gezondheid van mannen.

Gus Worland en zijn broer Steve hebben tal van nieuwe anekdotes opgenomen in hun nieuwe boek, gericht op het inzamelen van geld voor de gezondheid van mannen. Bron: Geleverd

Bloke-a-saurus door Gus Worland en Steve Worland, uitgegeven door Simon & Schuster Australia. Paperback, AU $ 32,99 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *