Onteerd entertainer Rolf Harris. Afbeelding: Carl Court / Getty Images

De dochter van Rolf Harris schrijft alles tellend boek om haar vader te verdedigen

De dochter van ROLF Harris schrijft een boek dat het monster verdedigt als een ‘flirt’, volgens rapporten.

Bindi Nicholls, 54, wordt gezegd dat het in de hoop haar verhaal in een boek met de titel Living With A Pervert bekend te maken volgens The Sun .

Onteerd entertainer Harris werd in 2014 tot vijf jaar cel veroordeeld voor het misbruiken van vier vrouwelijke slachtoffers in de jaren '70 en '80, waaronder de jeugdvriend van zijn dochter Bindi.

Tijdens het proces hoorde de rechtbank beschuldigingen dat Harris Bindi's vriend had gemolesteerd terwijl zijn dochter in dezelfde kamer sliep.

Rolf Harris met zijn dochter Bindi (links) en vrouw Alwen (rechts) voor een hof in Londen in 2014. Afbeelding: Alex Huckle / GC Images

Rolf Harris met zijn dochter Bindi (links) en vrouw Alwen (rechts) buiten een Londense rechtbank in 2014. Afbeelding: Alex Huckle / GC Images Bron: Geleverd

Er werd ook beweerd dat hij één meisje op het podium mishandelde en een ander een seksuele daad deed terwijl hij op de M4 zat.

Bindi stond erom bekend een boek te schrijven waarin de reputatie van haar vader werd verdedigd in de nasleep van zijn veroordeling. Nu beweert The Daily Star aantekeningen te hebben gezien van het komende werk met details over de houding van Harris ten opzichte van seks, en wat volgens haar zwakheden waren in de rechtszaak van de aanklager tegen hem.

De krant beweert dat Bindi zegt: ‘Papa is van de leeftijd van Benny Hill, Carry On-films.

‘Hij houdt van een flirt, wat hij heel openlijk doet, tot mijn schaamte, maar ik heb zo veel mannen uit de generatie van mijn vader ontmoet.

‘Het is onschadelijk en je weet dat het nergens toe leidt.’

Onteerd entertainer Rolf Harris. Afbeelding: Carl Court / Getty Images

Onteerd entertainer Rolf Harris. Afbeelding: Carl Court / Getty Images Bron: Getty Images

The Daily Star beweerde ook dat Bindi's account zou kunnen worden gepubliceerd als een ‘virale e-mail of blog’ in plaats van een boek.

Het is niet bekend wanneer het werk zal worden gepubliceerd.

Harris, 88, werd vrijgelaten uit de gevangenis in mei 2017 na bijna drie jaar dienst te hebben gedaan in Stafford Prison.

De uit Australië afkomstige entertainer werd gearresteerd als onderdeel van Operation Yewtree, die onderzoek deed naar claims inzake seksueel misbruik tegen de schande van voormalige BBC-presentator Jimmy Savile en andere mediafiguren.

Sinds zijn vrijlating heeft Harris het grootste deel van zijn tijd besteed aan de zorg voor zijn vrouw, Alwen, die ziek zou zijn. Het echtpaar is 60 jaar getrouwd geweest.

Na zijn veroordeling kreeg hij een breed scala aan onderscheidingen, waaronder zijn CBE en MBE, evenals eredoctoraten van de University of East London en Liverpool Hope University.

Voorvechters van kindermishandeling waren gefrustreerd toen het nieuws over Bindi's boek voor het eerst brak in 2015.

Peter Saunders, van de National Association for People Abused in Childhood, zei: ‘Het is teleurstellend.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *